KCUS se oglasio u vezi sa slučajem "Haruna Mahmutovića"

Radiosarajevo.ba
KCUS se oglasio u vezi sa slučajem "Haruna Mahmutovića"
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Nakon objavljenih izjava Haruna Mahmutovića da su sarajevski hirurzi operisali djevojčicu iz Sarajeva u Mostaru i na izjavu direktora OB “Prim. Dr. Abdulah Nakaš“, Kolegij Klinike za ortopediju i traumatologiju obratili su se saopćenjem.

 "Kćerka gospodina.Mahmutovića nije evidentirana u Protokolima povreda Klinike za ortopediju i traumatologiju u navedenom periodu. Naime u toku vikenda 27., 28. i 29. aprila 2018. godine evidentiran je preloma dječijeg lakta pod drugim imenom, koji je uspješno operativno zbrinut od strane ortopeda Dječijeg odjela Klinike, te je otpušten na kućno liječenje. Kako razumijemo, ovo dijete iz „običnog naroda“, sasvim je uspješno i bez bilo kakvih trauma izliječeno na ovoj Klinici.Smatramo da konstatacije date u izjavama gore navedenih, da se dijete, nije moglo nigdje operisati u Sarajevu ne stoje, te da imaju za cilj diskreditaciju KCUS-a i svih ljekara Klinike za ortopediju i traumatologiju", saopćili su.

U slučaju roditelja, naveli su da smatraju da je porodici djevojčice namjerno iskrivljena istina o stvarnom stanju kadrovske i druge osposobljenosti ove Klinike od strane ljekara koji su načinili operativnu proceduru.

"Ali ono što najviše čudi, kada je porodica u pitanju, jeste činjenica da porodica teško optužuje KCUS i Kliniku za ortopediju, a da u isto vrijeme nije niti pokušala da se javi u ovu ustanovu i zatraži drugo mišljenje ili preporuku", saopćili su.

Podsjetimo, Harun Mahmutović je na svojim društvnem mrežama kritikovao  kako u cijelom Sarajevu nisu postojali uslovi da se operiše njegova kćerka, koja je slomila ruku, nakon čega je dijete morao odvesti u Mostar u Kantonalnu bolnicu. Na KCUS-u više nema dječijih hirurga, a u bolnici Abdulah Nakaš nema dječijeg anesteziologa, napisao je Mahmutović. 

Harun Mahmutović ogorčen: U cijelom Sarajevu nije bilo uslova za operaciju kćerke

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije