KCUS: Počelo utopljavanje zgrade Klinike za psihijatriju

Radiosarajevo.ba
KCUS: Počelo utopljavanje zgrade Klinike za psihijatriju
U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu počeli su radovi na utopljavanju fasade Klinike za psihijatriju, zahvaljujući čemu će se poboljšati uslovi boravka psihijatrijskih bolesnika kao i radni uslovi zaposlenika.

U okviru planiranih radova predviđena je termoizolacija vanjske fasade, zamjena stolarija i bravarije, postavljanje toplotnih izolacija, sanacija krova, te ugradnja termostatskih ventila na radijatorima.

Neposredno pored ove Klinike nedavno su podrezana stabla, čije su krošnje dugi niz godina onemogućavale ulazak dnevne svjetlosti u bolesničke prostorije, što je dodatno pogoršavalo stanje pacijenata.

Predviđeno je da se prostor uredi u skladu sa važećim standardima, biće ograđen i njegova namjera će biti isključivo za psihijatrijske bolesnike.

Bolesnicima će se omogućiti izlazak van bolesničkih soba, gdje će pod nadzorom i uz saradnju sa medicinskim osobljem imati radionice u prirodnom ambijentu i radnu terapiju u vrtu, što će doprinijeti njihovom oporavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije