Kazazović: Od septembra besplatna Škola u prirodi za sve učenike četvrtih razreda

Radiosarajevo.ba
Kazazović: Od septembra besplatna Škola u prirodi za sve učenike četvrtih razreda
Vlada KS-a / Besplatna Škola u prirodi
Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo od septembra ove godine započinje realizaciju još jednog projekta, a riječ je o besplatnoj "Školi u prirodi" za sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola na području Kantona Sarajevo.

"Škola u prirodi" će se realizovati u okviru područne škole Šabići koja djeluje u sastavu OŠ Zaim Kolar Trnovo, a sve troškove realizacije će snositi resorno ministarstvo.

Uvažavajući činjenicu da je Škola u prirodi specifičan način izvođenja nastave u prirodnom ambijentu, sadržajno i metodički adekvatno pripremljen, koji učeniku omogućava postizanje cjelovitog doživljaja nastavnog sadržaja, boravak na čistom zraku, kao i upoznavanje sa prirodnim i historijskim znamenitostima, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Elvir Kazazović inicirao je pokretanje ovog projekta.

U aprilu 2018. godine, ministar Kazazović je sa općinskim načelnikom Ibrom Berilom potpisao sporazum o sufinansiranju dogradnje područne škole Šabići s ciljem proširenja kapaciteta ovog objekta, a isti će biti korišten za organizaciju "Škole u prirodi" tokom cijele školske godine, besplatno i u boljim uslovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije