Kantonalni sud izrekao kaznu upravitelju zgrade za nesavjesno trošenje novca

Radiosarajevo.ba
Kantonalni sud izrekao kaznu upravitelju zgrade za nesavjesno trošenje novca
FOTO: Fena / Kantonalni sud Sarajevo

Općinski sud u Sarajevu proglasio je odgovornom pravnu osobu  „SA-BOOC“ d.o.o.  iz Sarajeva za krivično djelo zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju, te izrekao uvjetnu osudu kojom je utvrdio novčanu kaznu u iznosu od  30 hiljada KM, koja se neće izvršiti ukoliko pravno lice u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

Istovremeno , firma „SA-BOOC“ d.o.o.  Sarajevo je obavezana na isplatu novčanog iznosa srazmjernog pribavljenoj protuvpravnoj imovinskoj koristi u iznosu od  20.816,50 KM.

Prema navodima iz optužnice, firma „SA-BOOC“ d.o.o. Sarajevo koja je vršila poslove upravitelja odgovorna je da je u periodu od 20.04. do 30.06.2016. godine, nenamjenski trošila novac koji je prethodno uplaćen od strane stanara zgrada u kojima je „SA-BOOC“ vršio poslove upravitelja. Dakle, na ovaj način firma je protupravno  raspolagala novcem i ostvarila nezakonitu korist u iznosu od  20.816,50 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije