Južna longitudinala: Završena gradnja dvije saobraćajne trake na Grbavici

N. K.
Južna longitudinala: Završena gradnja dvije saobraćajne trake na Grbavici
Radovi na izgradnji i rekonstrukciji Druge sekcije, odnosno novih 900 metara na Južnoj longitudinali gradske saobraćajne mreže u Sarajevu su uveliko u toku.

Riječ je o dionici koja se proteže od ulice Hamdije Čemerlića do ulica Azize Šaćirbegović i Zvorničke.

Prema Ugovoru koji su još u augustu prošle godine potpisali Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i izvođač radova Euroasfalt Sarajevo, predviđena je gradnja moderne saobraćajnice s po dvije trake u oba pravca, kao i tri saobraćajna kružna toka koja će olakšati protok vozila.

"Radi se o kompleksnom projektu iz razloga tog što se u toku radova odvijao i saobraćaj u ovome dijelu Sarajeva. Dionica od spoja s kružnim tokom do stadiona Grbavica je puštena u promet, a radi se o dvije novoizgrađene trake, te je izvršeno preusmjerenje trolejbuskog kontaktonog voda na novu trasu saobraćajnice", pojasnila je za Radiosarajevo.ba Alma Zilić, stručna saradnica u Direkciji za ceste KS-a.

Naša nam sagovornica najavljuje i nastavak radova pod kojim se podrazumijeva rekonstrukcija saobraćajnice kojom se do sada vršio saobraćaj.

Također, nakon što su se stanovnici naselja Hrasno Brdo dva puta okupljali ispred pekare AS, tražeći da se obustavi gradnja kružnog toka u ovom dijelu upozoravajući kako će ukoliko se ovaj kružni tok izgradi biti odsječeni od ostatka općine, rečeno nam je da će se u novoj projektnoj dokumentaciji uvrstiti zahtjevi građana MZ Hrasno.

Podsjećamo, vrijednost Ugovora izgradnje Druge sekcije Južne longitudinale iznosi 6.942.676,50 eura, a rok za završetak radova je oktobar ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije