Još jedno električno vozilo u funkciji čišćenja grada

Radiosarajevo.ba
Još jedno električno vozilo u funkciji čišćenja grada
Na Obali Maka Dizdara kod mosta Festina lente u petak, 26. januara 2018. godine upriličena je primopredaja Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "Rad" specijalnog električnog vozila za prikupljanje otpada na javnim površinama.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić predao je električno vozilo direktoru preduzeća Rad Selimu Babiću, koji se zahvalio za dosadašnji doprinos ove lokalne zajednice koja godinama finansira kupovinu neophodne opreme pomenutom preduzeću.

Općina Centar Sarajevo i Kantonalno javno komunalno preduzeće "Rad" zajednički su finansirali kupovinu električnog vozila za prikupljanje otpada na gradskim ulicama. Vrijednost vozila je 89.973 KM, od čega je Općina obezbijedila 40.000 KM, a "Rad" 49.973 KM.

"Ovo je jedno vrlo kvalitetno vozilo i zahvaljujemo se Općini Centar. Nabavka ovog vozila u značajnoj mjeri povećat će efikasnost našeg posla na terenu. Vozilom se jednostavno rukuje, može doći svugdje pa omogućava djelotvoran rad bez ometanja prometa i idealno je rješenje za sakupljanje otpada na lokacijama gdje je korištenje klasičnih vozila nemoguće", naglasio je Babić.

Načelnik Ajnadžić je istakao da na ovaj način Općina Centar još jednom pokazuje svoju opredijeljenost za očuvanje okoliša i čistoću grada.

"Nabavljeno vozilo će se koristiti za čišćenje javnih površina na području općine Centar. Vozilo je jednostavno za upotrebu, ekonomično i ekološki prihvatljivo jer ne pravi buku niti zagađuje okolinu. Sa ovakvim projektima ćemo nastaviti i u budućnosti jer zajedno trebamo uložiti maksimalne napore da održavamo čistoću grada", dodao je Ajnadžić.

Općina Centar i u proteklim godinama finansirala je nabavku uređaja za potrebe komunalnog preduzeća "Rad", koji se koriste za održavanje čistoće na pješačkim stazama i drugim javnim površinama u centralnom dijelu općine i grada Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije