Javna tribina o Nacrtu zakona o lokalnoj samoupravi KS

Radiosarajevo.ba
Javna tribina o Nacrtu zakona o lokalnoj samoupravi KS
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Irfan Čengić

Forum lijeve inicijative večeras je u Sarajevu organizovao javnu tribinu na temu Nacrt zakona o lokalnoj samoupravi Kantona Sarajevo.

Učesnici Tribine bili su kantonalna ministrica pravde i uprave Lejla Salihagić-Brčić, zastupnik Socijaldemokratske partije u kantonalnoj Skupštini Samir Suljević i zastupnik Socijaldemokratske partije u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Irfan Čengić.

Na Tribini su građani imali priliku da kažu svoje mišljenje o Zakonu koji se, kako su naveli iz Foruma lijeve inicijative, čeka još od 2006. godine.

Javna tribina - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba: Javna tribina

Nacrt Zakona o lokalnoj samoupravi, Skupština Kantona Sarajevo je usvojila prošlog mjeseca. Tom prilikom, ministrica Salihagić-Brčić je, između ostalog, poručila da se ne smije dozvoliti da općine imaju profitabilne nadležnosti, komunalnu privredu i infrastrukture, a da Kantonu ostanu one neprofitabilne.

Usvojen Nacrt zakona o lokalnoj samoupravi: Rasprava o raspodjeli prihoda

Zakon mora biti u skladu sa presudom Ustavnos suda Bosne i Hercegovine, te usklađen sa Zakonom o principima lokalne samouprave Federacije Bosne i Hercegovine i Evropske povelje o lokalnoj samoupravi.

Javna tribina - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba: Javna tribina

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije