Izmjene režima saobraćaja zbog radova u ulici Azize Šećirbegović

Radiosarajevo.ba
Izmjene režima saobraćaja zbog radova u ulici Azize Šećirbegović
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

KJKP GRAS obavještava korisnike da će zbog radova na saobraćajnici i privremene zabrane saobraćaja u ulici Azize Šaćirbegović (od raskrsnice sa ulicom Vilsonovo šetalište do raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića – Zvornička) u subotu, 1. jula od 21 sati do kraja radnog vremena trolejbuske linije 101 Otoka – Trg Austrije i 102 Otoka – Jezero mijenjati polazni terminal, te umjesto s Otoke polaziti s okretnice Mojmilo, dok linija 108 Otoka – Dobrinja neće biti u funkciji. 

Istovremeno, u skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog radova na saobraćajnici i privremene zabrane saobraćaja u raskrsnici ulica Prijedorska i Gradačačka u nedjelju, 2. jula od 20 sati do kraja radnog vremena doći do izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza. 

Tako će trolejbuske linije 101 Otoka – Trg Austrije i 102 Otoka – Jezero mijenjati polazni terminal, te će umjesto s Otoke polaziti s okretnice Mojmilo, dok linija 108 Otoka – Dobrinja neće biti u funkciji. 

"Autobuske linije 15b Otoka – Buća Potok i 23c Otoka - Boljakov Potok saobraćat će skraćeno, tako da neće prelaziti most na Otoci nego će skretati lijevo u ulicu Zmaja od Bosne do Čengić Vile, te će saobraćati ulicom Džemala Bijedića i izlaziti na ustaljenu trasu", saopćeno je iz GRAS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije