Izgradnja novog ciciban i sportskog igrališta na Kromolju

Radiosarajevo.ba
Izgradnja novog ciciban i sportskog igrališta na Kromolju
Foto: Općina Centar / Mjesto na kojem će biti izgrađen park

Investitor je Općina Centar dok će radove izvoditi Kantonalno javno komunalno preduzeće „Park“ kao i građevinska firma „Grakop“ iz Kiseljaka. Prema predmjeru i predračunu za izgradnju novog ciciban igrališta biće potrebno izdvojiti 41.000 KM, a za novu sportsku plohu 53.000 KM, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 "Površina novog ciciban igrališta iznosi 150 metara kvadratnih i osim nove antistres gumene podloge za igru djece biće postavljen mobilijar kojeg čine klackalica, penjalica, ljuljačka te kombinovana sprava, odnosno kula sa toboganom. Na sportskoj plohi, površine gotovo 200 metara kvadratnih koja će biti izgrađena odmah do ciciban igrališta, biće postavljen koš, te novi golovi za mali nogomet. Oba ova prostora će biti ograđena zaštitnom ogradom sa ulaznom kapijom. U drugoj fazi ovog projekta planirano je hortikulturno uređenje prostora oko ovih igrališta," objasnio je Velibor Marković iz KJKP „Park“.

Tokom realizacije ovog projekta građevinska firma „Grakop“ će biti zadužena za asfaltiranje sportske plohe, te za postavljanje novih betonskih ivičnjaka.

Službenici iz Inspektorata Općine Centar su, u okviru pripremnih radnji za realizaciju ovog projekta, pokrenuli proceduru uklanjanja bespravnih privremenih objekata i napuštenih motornih vozila koji se nalaze na ovoj lokaciji gdje je planirana gradnja budućih igrališta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije