Ismir Jusko budući ministar unutrašnjih poslova KS

Radiosarajevo.ba
Ismir Jusko budući ministar unutrašnjih poslova KS
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismir Jusko

Nakon što je danas potpisan sporazum o formiranju vlasti koji su postigli lideri Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF) i Savez za bolju budućnost (SBB), već se uvelike špekulira o imenima novih kantonalnih ministara.

Piše: F. V.

Portal Radiosarajevo.ba iz više izvora saznaje da bi novi-stari ministar unutrašnjih poslova u Vladi Kantona Sarajevo trebao biti Ismir Jusko (SBB). On će, očito, uskočiti na 'vruću fotelju' dosadašnjeg kolege Admira Katice.

Jusko se, zapravo, vraća u svoje 'prirodno okruženje', a nakon mandata na čelu državnog ministarstva prometa i veza i jednogodišnjeg vođenja Ministarstva za boračka pitanja.

Iako resori nisu sasvim dogovoreni, SBB bi, po svemu sudeći, mogao da čak uduplati broj ministarskih i direktorskih pozicija u odnosu na vladu Edina Forte.

Uz premijera Marija Nenadića, koji jeste zajednički kandidat SDA, SBB-a i DF-a, ali je u osnovi kadar SBB-a (kojeg je ne tako davno predstavljao kao Ministar pravde i uprave KS), SBB će dobiti MUP, te jedno ili čak dva kantonalna ministarstva.

Iz ove stranke odlučno odbijaju tvrdnje da 'da nije postignut definitivan dogovor', a koje su danas čak iznosili i pojedini predstavnici navedene stranke. Nema sumnje da u SBB-u imaju razloga biti zadovoljni današnjim dogovorom.

Podsjetimo, SBB, SDA i DF su dogovorili da formiraju vlast na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou, što se odnosi i na Kanton Sarajevo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije