Redovne edukacije u Sarajevu: Medicinari Hitne pomoći obnovili gradivo

Radiosarajevo.ba
Redovne edukacije u Sarajevu: Medicinari Hitne pomoći obnovili gradivo
Foto: Facebook / JU ZHMP - edukacija i trening medicinskih timova

Kada je u pitanju podizanje nivoa kvalitete zdravstvene zaštite koju Javna ustanova Zavod za hitnu i medicinsku pomoć Kantona Sarajevo pruža svojim korisnicima na što veći nivo, pored dobre organizacije sistema i materijalno-tehničkih sredstava, ključnu ulogu u tom segmentu ima nivo znanja i stepen uigranosti naših medicinskih timova. 

"Žilu kucavicu" u tom segmentu zasigurno predstavlja edukacioni centar JU ZHMP Kantona Sarajevo, koji kroz kontinuiranu edukaciju i treninge medicinskih timova, ide u korak sa svjetskim aktuelnim smjernicama i dostignućima iz domena hitne medicinske pomoći.

"Tim povodom u edukacionom centru JU ZHMP Kantona Sarajevo, u periodu od 19. do 23. novembra 2018 godine, održan je redovni trening medicinskog osoblja naše ustanove. Svi zdravstveni radnici JU ZHMP KS su kroz ovaj trening obnovili svoje teoretsko i praktično znanje u zbrinjavanju traumatiziranog pacijenta sa posebnim akcentom na timski rad", istaknuli su iz ove ustanove.

Direktor JU ZHMP KS Mr.sci.dr. Adem Zalihić, svim učesnicima vježbe-treninga zaželio je dobrodošlicu te ukazao na značaj i ulogu edukativnog centra JU ZHMP KS, edukatora i kontinuirane edukacije u našem svakodnevnom radu.

Medicinskim profesionalcima iskrene čestitke na profesionalnom pristupu i uspješno provedenoj vježbi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije