GRAS: U nedjelju izmjene u odvijanju gradskog prijevoza

Radiosarajevo.ba
GRAS: U nedjelju izmjene u odvijanju gradskog prijevoza

Zbog održavanja međunarodne atletske ulične trke “Vivicitta” u nedjelju, 31. marta od 10 do 12 sati doći će do izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza u Sarajevu.

"Obavještavamo korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog održavanja gradske ulične trke Vivicitta 2019 u nedjelju, 31.marta 2019. godine u vremenu od 10 do 12 sati doći od sljedećih izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza:

- tramvajski saobraćaj će se odvijati na relaciji Ilidža - Željeznička stanica, dakle neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola,

- autobuska linija br.31e Vijećnica – Dobrinja dijelom će mijenjati trasu i polazni
terminal, te će polaziti s terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije –
Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom,

- linije koje polaze sa terminala Dom Armije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku, te linije koje polaze sa terminala Park za Jagomir, Barice i Sedrenik mijenjat će polazni terminal i polazit će sa terminala Sutjeska", saopćeno je iz KJKP GRAS.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u skladu sa situacijom na terenu utvrdit će pripadnici MUP-a KS, a prestankom razloga za obustavu saobraćaja uspostavit će se redovan režim rada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije