GRAS: Sutra će doći do velikih izmjena u odvijanju saobraćaja u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
GRAS: Sutra će doći do velikih izmjena u odvijanju saobraćaja u Sarajevu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Kantonalno javno komunalno preduzeće KJKP GRAS izdao je saopćenje za građane i najavio izmjene u režimu saobraćaja za sutra (petak). 

U petak navečer obustava saobraćaja u centru Sarajeva

"Obavještavamo korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog održavanja gradske trke i privremene obustave saobraćaja od starta do cilja trke (BBI Centar - Maršala Tita – Musala - Obala Kulina Bana – Telali - Mula Mustafe Bašeskije – Maršala Tita – BBI Centar) u petak, 14.06.2019. godine u vremenu od 19:00 – 22:00 sata doći do izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza, i to:

Tramvajski saobraćaj će se odvijati preko okretnice Željeznička stanica, dakle neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola.

Linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa Trga Austrije a na relaciji Skenderija - Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Doma Armije polaziti sa terminala Drvenija.

Linije za Jagomir i Sedrenik, mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Parka polazit će sa terminala Sutjeska.

Operativni organi MUP-a vršit će regulisanje saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja u navedenim ulicama i naznačenom terminu", saopćeno je iz GRAS-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije