'GRAS' i 'Centrotrans' o navodnim neregularnostima na liniji Ilidža-Hrasnica

B. Redžić
'GRAS' i 'Centrotrans' o navodnim neregularnostima na liniji Ilidža-Hrasnica
Foto: Centrotrans / Facebook / Ilustracija

Vozači GRAS-a i Centrotransa se dogovaraju o terminima saobraćanja autobusa na liniji Ilidža-Hrasnica, vozači Centrotransa ne žele voziti autobus na ovoj liniji kada ne postoji veći broj putnika na polaznim stanicama na Ilidži odnosno Hrasnici, vozači Centrotransa ne poštuju utvrđene termine saobraćanja vozila na ovoj liniji - navodi su građana koji koriste javni gradski prijevoz u ovom dijelu Kantona Sarajevo. Za portal Radiosarajevo.ba su ove glasine komentarisali iz obje kompanije. Reakciju smo tražili i od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Ove glasine su postale učestale nakon što je resorno ministarstvo onemogućilo daljnje saobraćanje autobusa oba preduzeća na liniji Hrasnica-Vijećnica. Stanovnici sarajevskog kantona koji koriste usluge pomenutih preduzeća na ovoj autobuskoj liniji imaju i druge primjedbe.

Iz kantonalnog preduzeća GRAS za portal Radiosarajevo.ba su demantovali tvrdnju da se termini saobraćanja autobusa dogovaraju sa konkurencijom. Podsjetili su da su od trenutka kada je Centrotrans počeo pružati usluge u ovom i drugim dijelovima sarajevskog kantona imaju napet odnos s njima. Naglasili su da zvanično nisu dobili pritužbu od bilo koga da se dogovara kada će autobusi kretati. Nisu negirali da postoje poteškoće u pružanju usluga, prije svega u smislu neredovnog saobraćanja vozila. To su pravdali njihovom tehničkom neispravnošću.

Navode su za portal Radiosarajevo.ba demantovali iz Centrotransa.

"Uvidom u tahograf trake vidljivo je da autobusi saobraćaju prema redu vožnje. Svakako da su moguća kašnjenja, ali isključivo iz razloga gužve i zastoja u saobraćaju", poručili su.

Tvrde da se putnici nisu imali žalbe u vezi neregularnosti dolazaka ili kašnjenja na ovoj liniji.

Reakcija iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo je izostala. Uprkos nastojanjima i obećanju da će se očitovati, resorno ministarstvo nije odgovorilo na sljedeća pitanja: da li su zvanično dobili ove pritužbe odnosno da li su znali za ove navode, da li će ih provjeriti, te na koji će način reagovati ako se utvrdi da su istinite odnosno tačne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije