Veći od 19 miliona KM: Usvojen budžet Grada Sarajeva za 2018. godinu

Fena
Veći od 19 miliona KM: Usvojen budžet Grada Sarajeva za 2018. godinu
Gradsko vijeće, na svojoj 10. sjednici kojom je predsjedavao Igor Gavrić, usvojilo je politiku Grada Sarajeva za mandatni period, te Program rada i budžet Grada Sarajeva za 2018. godinu.

Sa današnje sjednice, gradski vijećnici su uputili Inicijativu nadležnim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini za pristupanje izradi i donošenju zakona o glavnom gradu Bosne i Hercegovine i zakona o glavnom gradu Federacije Bosne i Hercegovine.

U nastvaku rada, Gradsko vijeće je usvojilo Odluke o obrazovanju Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2018. godini.

Predsjedavajući Odbora je  Velija Katica, zamjenica predsjedavajućeg Tea Dreković, a članovi su Srđan Srdić, Mira Jurić, Vibor Handžić, Miroslav Živanović, Dado Stojnić, Dženana Zlatar, Hadžan Konjo, Novka Agić, Benjamin Isović, Igor Baroš i Nedim Biber, čime otpočinju pripreme za izbor kandidata za dodjelu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2018. godini.

Gradski vijećnici su usvojili  budžet Grada Sarajeva za 2018. godinu u iznosu od 19.057.305,56 KM, kako je predložen i dopunjen rješenjima iz prihvaćenih, odnosno usvojenih amandmana. Usvojena je i Odluka o izvršavanju budžeta Grada Sarajeva za 2018. godinu.

Gradsko vijeće je, usvajanjem odluke, dalo saglasnost na Ugovor o davanju na upravljanje, korištenje i održavanje objekta Olimpijskog bazena Otoka, koji zaključuju Grad Sarajevo i Javno preduzeće Olimpijski bazen Otoka d.o.o. Sarajevo, a što je vezano za provođenje Zakona o stvarnim pravima.

Dalje je usvojena Odluka o davanju saglasnosti gradonačelniku i Pravobranilaštvu Grada Sarajevo za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na nekretninama potrebnim za vanjsko uređenje obuhvata objekta Polazne stanice Trebevićke žičare, kako je predložena, te izmijenjena tokom diskusije,  čime će se stvoriti uvjeti za pristupačno i reprezentativno okruženje polazne stanice Trebevićke žičare.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije