Građani se okupili u parku Hastahana: Ne betonu!

Radiosarajevo.ba
Građani se okupili u parku Hastahana: Ne betonu!
Foto: Admir Kuburović / Hastahana park

Građani Sarajeva okupili su se u parku Hastahana i poslali poruku da se ne slažu sa mogućom izgradnjom poslovnih objekata i podzemnih graža na ovom području.

"Pozivamo sve građane na okupljanje u parku Hastahana, i da KONAČNO zajedno kažemo jedno veliko NE izgradnji", stajalo je u pozivu.

Okupljeni su krenuli i u akciju čišćenja parka, a zaključili su i da nedostaju kante za smeće u ovom dijelu Sarajeva.

"Uputit ćemo poziv svim vijećnicima i načelniku, gdje mogu neposredno čuti glas građana", rečeno je u pozivu građanima za današnje okupljanje. 

Želimo grad Sarajevo sa zelenim i javnim površinama od značaja za sve građane.

"Općina Centar Sarajevo ima namjeru da stvori preduslove za gradnju u parku Hastahana. Dva poslovna objekta i podzemna garaža, iako su građani već rekli da ne žele gradnju! Jedan od objekata sa -2 etaže neodoljivo podsjeća na izgradnju Centralne banke sa trezorom. Izmjene i dopune regulacionog plana za ovo područje su prošle proceduru u Vijeću u formi Nacrta te bi sada opet trebale uslijediti javne rasprave", poručili su građani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije