Građani Nahoreva: Da nismo digli glas, 270 mališana bi ostalo bez prijevoza

A. S.
Građani Nahoreva: Da nismo digli glas, 270 mališana bi ostalo bez prijevoza
Foto: Općina Centar / Detalji s današnjeg sastanka načelnika Nedžada Ajnadžića i građana Nahoreva

Građani sarajevskom naselja Nahorevo zadovoljni su nakon današnjeg sastanka sa načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem, koji je stigao u njihovu mjesnu zajednicu na sastanak kako bi se riješio dugogodišnji problem gradskog prijevoza na relaciji Sutjeska - Nahorevo.

Nekoliko stotina građana Nahoreva uzalud čekalo načelnika Nedžada Ajnadžića

 Stanovnici Nahoreva izašli na mirno okupljanje na Jezeru: Ovo je samo upozorenje

Građani Nahoreva ponovo se okupili: Svi nam obećavaju, svi nas lažu

O ovom problemu građana Nahoreva portal Radiosarajevo.ba je pisao u više navrata, načelnik Ajnadžić je prošle sedmice, kada je bio prvi zajednički sastanak predstavnika Općine Centar i Zbora građana Nahoreva, zbog bolesti bio odsutan, ali se danas pojavio među građanima u dogovoreno vrijeme. 

"Ukoliko se stanje ne promijeni i u slučaju da Gras ne ispuni navedene zahtjeve, Općina Centar će sa Centrotransom potpisati u narednih deset dana ugovor o prijevozu učenika sa ovog područja, a sve troškove će snositi ova lokalna zajednica do završetka kalendarske godine, uz zahtjev prema nadležnom ministarstvu za refundaciju ovih troškova s obzirom da je Općina već izdvojila i uplatila novac za prijevoz učenika“, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Ovo su usvojeni zaključci sastanka koji je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić održao u srijedu 17. oktobra sa stanovnicima mjesne zajednice Nahorevo koji uporno traže da se riješi pitanje javnog gradskog prijevoza prema ovom području.

"Da nismo bili uporni da se ovbaj problem riješi, naši mališani, njih 270 koji idu u Osnovnu školu "Nafija Sarajelić" ostali bismo bez gradskog prijevoza. Nama nismo mi problem, već naša djeca. Dosta smo se nadavali novca za taxi", kazala je naša sagovornica.

Ona je dodala da je zadovoljna dolaskom načelnika Ajnadžića, ali nije zadovoljna njegovim pojavljivanjem s određenim osobama.

"Iz tog razloga očekujemo da će se zakazati Zbor građana, jer je Ajnadžić bio odsutan zbog bolesti, a mi mještani, svu administracijsku proceduru smo prošli", koja je podvukla još jednom to što je načelnik došao održati sastanak s određenim osobama, a ne sa mještanima, koji nisu mogli prisustvovati sastanku. 

Uvažavajući potrebe stanovnika, a posebno učenika, njih preko 270 sa ovog područja koji pohađaju Osnovnu školu „Nafija Sarajlić“, načelnik Ajnadžić je istakao da će Općina, bez obzira što nije nadležna, finansirati prijevoz za učenike do kraja kalendarske godine, ukoliko se stanje ne promijeni u roku od deset dana.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije