Gorska služba Sarajevo: Helikoptersko spašavanje u Kasarni Rajlovac

Radiosarajevo.ba
Gorska služba Sarajevo: Helikoptersko spašavanje u Kasarni Rajlovac
Članovi Gorske Službe Spašavanja - Stanice Sarajevo, u sklopu planiranih aktivnosti za 2017. godinu, uspješno su završili još jednu obuku helikopterskog spašavanja na helikopteru MI-8 MTW.

Obuka je održana u kasarni Rajlovac kroz aktivnosti drugog helikopterskog skvadrona i sastojala se samo od praktičnog dijela, odnosno spašavanja, ukrcavanja u helikopter MI 8 MTW uz pomoć dizalice LPG 150 i tehnike pretraživanja terena iz zraka.

Spasioci GSS - Stanice Sarajevo koji su u proteklom periodu završili tri ciklusa obuke postali su certificirani i obučeni za spašavanje sa helikopterima UH-H1 Iroqese i MI-8 MTW.

Upotreba helikoptera spasiocima omogućava veoma brzo i blagovremeno djelovanje u stvarnim akcijama spašavanja i od izuzetnog je značaja posebno kada se radi o životnoj ugroženosti unesrećenih. GSS - Stanica Sarajevo ističe da ima izuzetnu saradnju sa OS BIH i nada se da će u budućem periodu istu unaprijediti i podići na viši nivo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije