Forto i Ajnadžić razgovarali o kapitalnim projektima u općini Centar

Radiosarajevo.ba
Forto i Ajnadžić razgovarali o kapitalnim projektima u općini Centar
FOTO: Fena / Edin Forto

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto razgovarali su danas o kapitalnim projektima koji zahtijevaju zajednička ulaganja ove lokalne zajednice i Kantona Sarajevo. 

Sastanku su prisustvovali i ministar komunalne privrede KS Srđan Mandić i direktor Zavoda za izgradnju KS Mirza Hulusić

Premijer Forto je tom prilikom kazao da je Vlada KS svakako zainteresirana za realizaciju navedenih projekata koji su od interesa za građane.

„Planiramo ubrzati procedure za određene projekte koje možemo realizovati u saradnji sa Općinom Centar. Namjeravamo i putem međunarodnih razvojnih agencija obezbijediti finansijska sredstva za realizaciju kapitalnih projekata. Osnovna škola na Šipu, obdanište "Razigrani dani", ali i sanacija Kranjčevićeve ulice su od značaja i za kantonalnu Vladu tako da ćemo zasigurno podržati njihovu realizaciju. Ono što nam je jako važno je i izgradnja IT parka gdje želimo da se intenziviraju aktivnosti kako bi počela realizacija ovog projekta“, pojasnio je Forto.

Načelnik Ajnadžić je upoznao goste sa projektima i dinamikom kojom se oni realiziraju na području Centra.

„Od Vlade KS putem resornih ministarstava očekujemo pomoć za nastavak realizacije projekata izgradnje škole na Šipu i obdaništa "Razigrani dani". Pored navedenog, tokom ove godine vlastitim sredstvima planiramo započeti izgradnju novog objekta u kojem će biti smještena Evropska kuća kulture i nacionalnih manjina. Obnova Kranjčevićeve ulice također je prioritet“, kazao je Ajnadžić.

Hulusić je naglasio dobru saradnju Zavoda za izgradnju KS i Općine Centar dodajući da se rezultati te saradnje već vide na terenu, a da će u narednom periodu u ovoj lokalnoj zajednici započeti realizacija još nekoliko kapitalnih projekata, saopćeno je iz Općine Centar.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije