Fišo obećao pomoć teško oboljelom Vejsilu Palaliji

Fena
Fišo obećao pomoć teško oboljelom Vejsilu Palaliji
Teško oboljelom maloljetnom pripadniku Armije RBiH Vejsilu Palaliji kojem se bolest ponovno vratila, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo obećao je da će resorno ministarstvo finansijski pomoći nastavak njegovog liječenja.

Palalija je obolio od karcinoma štitne žlijezde, tačnije limfnih čvorova.

"Najmanje što možemo učiniti jeste da pomognemo našem saborcu, ratnom vojnom invalidom sa 70 posto invaliditeta koji je stao u odbranu naše domovine i nije žalio dati ni svoj život za nju", istakao je ministar Fišo.

Pozvao je sve ljude dobre volje da pomognu Vejsilu Palaliji, ocu dvoje malodobne djece, kako bi dobio i još jednu tešku bitku s bolešću.

Palalija je kazao da je do sada operisan tri puta, od čega dva puta na Kliničkom centru u Sarajevu, a posljedni put u Beču u Austriji.

"Prošle godine u septembru sam radio pet scan pretragu i nalaz je pokazao da se karcinom vratio. Nažalost, moja porodica i ja više nemamo sredstava da finansiramo dalje liječenje. Da bi primio dvije injekcije i radioterapiju na Klinici u Beču potrebno mi je između 6.000 i 8.000 eura, a kojih  mi nemamo", iznio je Palalija svoju tešku životnu priču.

Naveo je da je zbog svega ovoga nedavno bio prisiljen pokrenuti i javnu humanitarnu akciju prikupljanja potrebnih novčanih sredstava za liječenje.

Za sve one koji su u mogućnosti uplate mogu izvršiti na broj računa 1401020008168645 ili 1401064100014218 kod  Sberbanke, na ime Vejsil Palalija, s naznakom "Uplata za liječenje", saopćeno je iz Press službe KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije