Fišo: Neka taksisti dostave informaciju zbog čega će poskupiti usluge

N. K.
Fišo: Neka taksisti dostave informaciju zbog čega će poskupiti usluge

Na najave iz Udruženja "Sarajevo Taxi" da će podnijeti tužbu protiv Muje Fiše, ministra saobraćaja Kantona Sarajevo, zbog neusklađivanja cijena od trenutka povećanja akciza, u razgovoru za Radiosarajevo.ba,ministar Fišo je rekao kako je građanima u Bosni i Hercegovini zakonom omogućeno da pokreću prijave i da rade sve što je u duhu demokratije. 

"Čim Udruženje 'Sarajevo Taxi' dostavi dokumentaciju u skladu sa zakonom, mi iz ministarstva ćemo pristupiti razmatranju njihovog zahtjeva", dodao je Fišo.

Prema njegovim riječima, budući da Ministarstvo saobraćaja KS-a u ovom slučaju samo ovjerava cjenovnik, jer nikave druge nadležnosti nema, za očekivati je da će i doći do poskupljenja taksi usluga, ali tek onda kada se dostavi sva zakonom predviđena dokumentacija.

taksi_sarajevo_taksisti_RSA (4).jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

"Mi smo od Udruženja 'Sarajevo Taxi' tražili da se očituju zbog čega će doći do poskupljenja usluga jer ostala udruženja koja su registrovana na području KS-a to isto nisu tražila, te su oni dostavili svoj prijedlog cjenovnika koji nije u skladu sa zakonom, i kada bude ispoštovana sva procedura, on će i biti razmatran", istakao je za Radiosarajevo.ba Mujo Fišo, ministar saobraćaja KS-a.

Podsjećamo, Sarajevo Taxi je angažovalo vještake koji će procijeniti štetu koja im je nanesena zbog neusklađivanja cijena od trenutka povećanja akciza, a nakon toga će podnijeti tužbu protiv Muje Fiše, ministra saobraćaja Kantona Sarajevo.

Kako je za Radiosarajevo.ba rekao Enver Suljagić iz Sarajevo Taxija, predstavnici taksista već su nekoliko puta uputili prijedlog povećanja cijene usluga prema Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo u visini akcize na naftne derivate koja se primjenjuje od 1. februara, ali odgovora još uvijek nema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije