Ovako će izgledati prva javna podzemna garaža u Starom Gradu

Radiosarajevo.ba
Ovako će izgledati prva javna podzemna garaža u Starom Gradu
U općini Stari Grad uskoro bi trebala početi izgradnja prve javne podzemne garaže.

Garaža se treba graditi u Ulici Avdage Šahinagića, na prostoru koji se nalazi prekoputa Vijećnice, navodi se na stranici Općine Stari Grad.

Iako su se pojavili navodi da izgradnja treba početi krajem augusta ili početkom septembra, iz Općine su rekli drugačije.

"Još je u toku postupak javne nabavke. Kada javna nabavka bude gotova bit će poznato kada počinje izgradnja podzemne garaže", rekli su za Radiosarajevo.ba iz Službe za investicije Općine Stari Grad.

 Iz Službe su naveli da se uskoro očekuje okončanje postupka javne nabavke.

Parcela na kojoj će se graditi ima površinu od oko 3.500 kvadratnih metara, a kako će podzemna garaža imati dvije etaže, ukupna korisna površina bit će oko 5.000 kvadratnih metara (4.958,10 m2). Korisna površina podzemne garaže na nivou -1 bit će 2.467,30 m2, a na nivou -2 2.490,80 m2. Na prvom nivou će biti sagrađen javni toalet. Prema izvedbenom projektu, podzemna garaža imat će dvije etaže sa 155 parking mjesta, a dimenzije objekta bit će 54,30x48,60.

Nadzemni dio je zamišljen kao višenamjenski trg na kojem će se održavati javne manifestacije. Na trgu će se izgraditi park sa zelenim površinama i dječije igralište. Trg će biti popločan i na njemu će biti postavljena bina za održavanje kulturno-zabavnih manifestacija, tokom čitave godine.

Na trgu, koji će površinom biti najveći u Kantonu Sarajevo, bit će postavljeni i vodoskoci.

Vrijednost projekta je cca šest miliona konvertibilnih maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije