Olimpijski komitet BiH odgovorio Konakoviću o potrošnji novca za EYOF

Radiosarajevo.ba
Olimpijski komitet BiH odgovorio Konakoviću o potrošnji novca za EYOF
Foto: EYOF / Bogat revijalni program na dodjeli medalja

Na posljednjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, predsjedavajući Elmedin Konaković je gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki i direktoru EYOF-a Senahidu Godinjaku postavio dva pitanja u vezi potrošnje novca za organizaciju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala.

"Ovih dana čitamo kako naša delegacije sama sebi plaća troškove smještaja, pa pitam, dali su delegacije u Sarajevu plaćale same troškove? Da li agencija koja je organizovala ceremoniju otvaranja imala slična iskustva u svom radu, ranije?", pitanja su koja je postavio Konaković.

U upitu je naveo da su se u medijima pojavile informacije o potrošnji novca, a da je njemu posebno interesantan navod o izdvojenih milion maraka za zvanično otvaranje i 2,5 miliona maraka za smještaj učesnika.

Pri tome je podsjetio da je finansijskim planom namjeravano 900.000 maraka za smještaj učesnika i da je Kanton Sarajevo najviše novca izdvojio za organizaciju ove sportske manifestacije.

Do danas, predsjedavajući Skupštine i predsjednik Naroda i pravde nije dobio odgovor od gradonačelnika Skake i direktora EYOF-a Godinjaka.

Jedina institucija koja mu je odgovorila je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

"Želimo Vas obavijestiti da su gradovi domaćini Sarajevo i Istočno Sarajevo formirali firmu EYOF d.o.o. sa namjerom da radi poslove organizacije EYOF-a. Organizacija i rad fime EYOF d.o.o. nije u nadležnosti Olimpijskog komitetea Bosne i Hercegovine, tako da ne posjedujemo tražene podatke".

Naredna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo je zakazana za srijedu, 17. april. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije