Edin Džeko i Amel Tuka će se družiti s mališanima u Pionirskoj dolini

Radiosarajevo.ba
Edin Džeko i Amel Tuka će se družiti s mališanima u Pionirskoj dolini
Foto: Park / Pionirska dolina

Današnjim potpisivanjem Sporazuma o saradnji počela je i zvanična organizacija Porodičnog i ekološkog dana općine Centar Sarajevo u Pionirskoj dolini, koji će za sve posjetioce, posebno djecu i mlade biti upriličen 8. juna, saopšteno je iz komunalnog preduzeća Park.

Porodični i ekološki dan općine Centar i ove godine u zelenoj oazi smještenoj upravo na području Centra, organizirat će Centar kulture i mladih općine Centar, a danas su Sporazum tim povodom i potpisali direktor Centra kulture i mladih Armin Omerović i v.d. direktor preduzeća Park Amar Kečo

Kako je navedeno u saopštenju, u subotu 8. juna ulaz za sve posjetioce manifestacije bit će besplatan, a prema riječima direktora Omerovića upravo taj dan Pionirska dolina bit će centar kulturnih i sportskih dešavanja u našem gradu.

Pozivnicu svim mališanima u Pionirsku dolinu, kako je kazao Omerović, djeci su već uputili naši najbolji sportisti Edin Džeko i Amel Tuka, koji će te subote biti u Pionirskoj dolini.

Porodični i ekološki dan je osmišljen upravo na način da djeca i mladi kroz brojne predstave na otvorenom, nastupe mažoretkinja, žonglera, raznih animatora uživaju sa svojim roditeljima i vršnjacima, a brojni sponzori pobrinut će se i da svako dijete koje 8. juna dođe u Pionirsku dolinu osim lijepih uspomena kući ponese i brojne poklone.

Pionirska dolina svaki dan mjesto je porodičnog druženja i upravo postoji iz tih razloga, istakao je Kečo, a preduzeće Park se trudi i da organiziranjem ovakvih manifestacija sa svojim poslovnim prijateljima, posjetiocima osim prelijepog hortikulturnog ambijenta, zoološkog vrta, prostora za igru i zabavu, kroz bogate i sadržajne kulturne i sportske aktivnosti još više ukažu na značaj prirode, prirode, zdravog dječijeg rasta i razvoja, ekologije, ljubavi prema svom životnom prostoru i sredini koju trebamo njegovati i štititi.

Nakon potpisivanja Sporazuma šetnjom kroz Pionirsku dolinu dogovoreni su i preostali detalji same zabave, a ovo je bila prilika i da gosti iz Centra kulture i mladih pozdrave i najmlađu stanovnicu Pionirske doline, medvjedicu Aidu, kojoj je Pionirska dolina postala utočište i prilika da preživi, a nedavno je spašena kod Tarčina.

Iz Javne ustanove Centar kulture i mladih danas su reagirali na saopćenje JKP Park i naveli da ipak Edin Džeko i Amel Tuka neće biti prisustni 8. juan u Pionirskoj dolini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije