Dogs Trust: Proglašeni najkreativniji radovi u poznavanju principa sigurnosti sa psima

Radiosarajevo.ba
Dogs Trust: Proglašeni najkreativniji radovi u poznavanju principa sigurnosti sa psima

Krajem prošle godine, Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u Bosni i Hercegovini je u saradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo za osnovce ovog kantona organiziralo takmičenje u poznavanju principa sigurnosti sa psima i odgovornog vlasništva pasa.

U okviru ovog takmičenja, učesnici su imali zadatak da na unaprijed određene teme kreativno prikažu ono što su naučili tokom radionica Fondacije Dogs Trust.

Kao što je najavljeno, žiri je krajem februara ove godine odabrao pobjednike ovog takmičenja na općinskom nivou. Spisak škola koje su pobijedile na ovom nivou i čiji radovi ulaze u izbor na kantonalnom nivou nalazi se na dnu ovog teksta, a možete ga pronaći i na web-stranicama Predstavništva i Ministarstva.

Učesnici žirija imali su jako težak posao u odabiru ovih devet pobjednika, jer su svi pokazali iznimnu kreativnost i znanje. 

Zbog toga će Predstavništvo Fondacije Dogs Trust, uz odobrenje autora, a nakon proglašenja kantonalnih pobjednika, producirati film koji će uključiti dijelove svih primljenih produkcija. Ovaj film bit će dostupan na You Tube kanalu, te web i Facebook stranicama Predstavništva, a bit će prikazan i na televiziji.

Podsjetimo da će proglašenje pobjednika na kantonalnom nivou biti održano na svečanoj ceremoniji u mjesecu maju kada će pobjednicima nagrade uručiti Izvršni director Fondacije Dogs Trust, o čemu ćete biti unaprijed obaviješteni.

Nagrade za kantonalni nivo takmičenja uključuju opremanje multimedijalnog kabineta za školu koja osvoji prvo mjesto, zatim računar i videokameru za školu koja osvoji drugo mjesto, a računar i fotoaparat za školu koja osvoji treće mjesto.

Svi pobjednici općinskog takmičenja koji se ne plasiraju na prva tri mjesta na kantonalnom nivou će ovom prilikom na poklon dobiti po fotoaparat, dok će i kantonalni i općinski pobjednici dodatno biti nagrađeni izletom u Školu u prirodi u Šabićima gdje će ih dočekati prigodan program.

Fondacija Dogs Trust nastavlja sa svojim programom edukacije za djecu u osnovnim školama koji za cilj ima da pomogne djeci da budu sigurnija sa psima, ali i odgovorniji vlasnici pasa – čime se garantira budućnost bez problema pasa lutalica. 

Više informacija o tome kako se prijaviti za besplatne radionice možete naći na Dogstrust.ba/programi/radionice-u-skolama/.

Imena škola – pobjednika na općinskom nivou:

Općina Novi Grad: OŠ Osman Nuri Hadžić

Općina Ilijaš: OŠ Srednje

Općina Novo Sarajevo: OŠ Čengić Vila 1

Općina Centar: OŠ Alija Nametak

Općina Ilidža: OŠ Osma Osnovna Amer Ćenanović

Općina Stari Grad: OŠ Šejh Muhamed Ef. Hadžijamaković

Općina Vogošća: OŠ Mirsad Prnjavorac

Općina Trnovo: OŠ Zaim Kolar

Općina Hadžići: OŠ Deveti maj

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije