Dogovor: Objavljene linije na kojima važe samo mjesečne karte Centrotransa

Fena
Dogovor: Objavljene linije na kojima važe samo mjesečne karte Centrotransa
/ Foto: Centrotrans
U skladu sa svojim nadležnostima, Vlada Kantona Sarajevo (KS) i Ministarstvo saobraća KS poduzeli su aktivnosti na sistemskom uređenju javnog prijevoza u KS-u.

Cilj ovih mjera je omogućavanje putnicima koji koriste pretplatne karte, korištenje prijevoznih usluga oba operatera javnog prijevoza, te održavanje javnog linijskog prijevoza u skladu sa legalnim, registrovanim redovima vožnje

Shodno tome, Ministarstvo saobraćaja KS je donijelo Odluku o raspodjeli prihoda koji se ostvaruju prodajom svih vrsta prijevoznih karata, osim pojedinačnih, čime je građanima omogućeno da koriste usluge oba prijevoznika na području KS-a, a u skladu sa tarifnom zonom za koju vrijedi pretplatna karta.

Definisano je da putnik koji koristi bilo koje pretplatne karte mora kupiti kupon kod operatera javnog prijevoza koji je registrovan da održava primarnu autobusku liniju.

U konkretnom slučaju za linije Ilijaš – Sarajevo, Lješevo – Sutjeska, Donja Vogošća – Sutjeska, Vogošća – Sutjeska i Ilidža – Rakovica primarni operater javnog prijevoza je Centrotrans Eurolines i samo mjesečne karte ovog prijevoznika bit će važeće. Karte Centrotransa se mogu dalje koristiti u svim vozilima KJKP Gras, saopćeno je iz Centrotrans Eurolinesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije