Dođite na besplatni pregled: Svjetski dan borbe protiv dijabetesa

Fena
Dođite na besplatni pregled: Svjetski dan borbe protiv dijabetesa
Besplatna kontrola šećera u krvi organizirana je za građane Kantona Sarajevo danas u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah nakaš" povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, najavljeno je iz te bolnice.

Osoblje Odjeljenja za internu medicinu pregledat će pacijente od 10.00 do 14.00 sati i davati korisne savjete o toj bolesti. Istovremeno će i ljekar specijalista vaskularne hirurgije vršiti preglede dijabetičkog stopala.

U srijedu, 16. novembra, u istom terminu će biti održana još jedna akciju besplatnog pregleda pacijenata.

Uz Svjetski dan hronične opstruktivne bolesti pluća (HOPB), građani Kantona Sarajevo moći će doći na pregled pluća, a na raspolaganju će im biti ljekar specijalista i drugo medicinsko osoblje koje će im dati korisne savjete vezane za tu bolest.

Pacijentima za koje se utvrdi potrebno daljnje liječenje bit će predložena odgovarajuća terapija.

Pregledi i u domovima zdravlja

Timovi porodične medicine pregledat će pacijente oboljele od dijabetes melitusa uz kontrolu glukoze u krvi te mjeriti krvni pritisak i puls povodom Međunarodnog dana dijabetesa melitusa - Domovi zdravlja Novi Grad, Ilijaš, Vogošća i Hadžići

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije