Dobrinja: Počela izgradnja novog priključka na A transverzalu

Radiosarajevo.ba
Dobrinja: Počela izgradnja novog priključka na A transverzalu

A transferzala, saobraćajnica koja povezuje Olimpijsko selo sa Aerodromom izgrađena je prije dvije godine i uskoro bi trebala dobiti još jedan priključak. Servisna saobraćajnica će povezati A transferzalu sa ulicom Branislava Nušića.

Glavni izvođač radova je firma Euroasfalt. Riječ je o važnom projektu koji će ovom dijelu naselja omogućiti priključak na A transverzalu kako za vozila tako i za pješake.

Rok za izvođenje radova je 45 dana, a mašine su na terenu već nekih desetak dana. Ovdje je oko 2.000 kvadrata konkretne površine koju je potrebno urediti po pitanju asfaltnih radova i zelenih površina. Radovi idu svojim tokom bez smetnji, te se nadamo da ćemo ispoštovati dogovorene rokove”, kazao je izvršni direktor kompanije EuroAsfalt d.o.o. Enver Ajanović, navodi se na internet stranici Općine Novi Grad.

Do sada su urađeni zemljani radovi – skidanje postojećeg lošeg sloja materijala, nasipanje materijala, zamjena podtla i priprema za asfaltiranje.

Priključak ulice Branislava Nušića na A transverzalu koja je izgrađena prije dvije godine iz određenih tehničkih razloga nije bio moguć ranije, ali evo u narednih mjesec dana imat ćemo i taj dio završen. Također završit će se i izgradnja pješačkog prijelaza i stepeništa za spoj sa zgradom koja se nalazi u neposrednoj blizini za što će ukupno biti izdvojeno blizu 400.000 KM”, istakao je načelnik Općine Semir Efendić.

Radove na priključku finansiraju Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Novi Grad Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije