Dječija olimpijada u Kiseljaku oduševila mališane

Fena
Dječija olimpijada u Kiseljaku oduševila mališane
Foto:Fena / Detalj s jučerašnje olimpijade
Djeca su jučer doslovno okupirala središte Kiseljaka i cijeli dan svojim smijehom, pjesmama i navijanjem razveseljavala dobar dio grada.

Naime, stotine njih odazvalo se pozivu na Dječju olimpijadu 2018. koja je u organizaciji udruge Arka i Općine Kiseljak po drugi put održana u toj općini, priopćili su u nedjelju organizatori.

Riječ je o cjelodnevnom sportskom takmičenju za osnovnovce na kojemu je nastupilo svih devet škola koje djeluju na području općine Kiseljak. 

Sve su škole imale svoje predstavnike u disciplinama sprint, nogomet za dječake i djevojčice, skok udalj, bacanje lopte i potezanje konopca, dok je za njihove kolege, ali i svu drugu djecu posjetitelje upriličen je bogat program i zabava, od raznih maskota, igara i mini golfa do pravljenja balona i kreativnih radionica.

Male olimpijce tijekom dana zagrijavao je fitnes trener Nenad Barić, a pobjednicima u svim kategorijama dodijeljene su i medalje. 

Po riječima organizatora, bilo je teško odrediti koja je škola najuspješnija jer su svi natjecatelji dali sve od sebe, a natjecanje je proteklo u pravom sportskom duhu.

 Olimpijadu je paljenjem olimpijske baklje otvorio nogometaš Marin Galić, a projekt su ove godine, uz ostale, podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta i Federalno ministarstvo zdravstva.

Pod geslom "Djeca olimpijci, roditelji darivatelji " u suradnji s Crvenim križem održana je i akcija darivanja krvi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije