Disciplinski postupak u slučaju Dženan Memić: Komesar Vahid Ćosić je kriv

Radiosarajevo.ba
Disciplinski postupak u slučaju Dženan Memić: Komesar Vahid Ćosić je kriv
Gotovo dva mjeseca nakon smjene policijskog komesara Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, Vlada ovog kantona donijela je rješenje kojim je komesar Ćosić proglašen krivim u disciplinskom postupku koji se vodi protiv njega.

"Drugostepena disciplinska komisija imenovana od Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo je 11. januara 2017. godine donijela Rješenje kojim se odbijaju podnesene žalbe kao neosnovane i potvrđuje prvostepena odluka Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara MUP-a KS-a, kojom je Nezavisni odbor sad bivšeg komesara MUP-a KS-a Vahida Ćosića, nakon provedenog disciplinskog postupka proglasio krivim", stoji u saopćenju Vlade Kantona Sarajevo.

U saopćenju također stoji i da je rješenje drugostepene komisije pravosnažno, te da se žalbe branioca policijskog komesara Ćosića odbijaju.

Podsjećamo, komesar Ćosić je u disciplinskom postupku osumnjičen za davanje netačnih podatak i prikrivanja činjenica o načinu izvršenja službenih zadataka u slučaju pogibije Dženana Memića.

Posebno je zaoštren ovaj disciplinski postupak nakon stravične saobraćajne nesreće u Sarajevu, tokom koje su poginule dvije studentice Edita Malkoč i Selma Agić, a za čije ubistvo je osumnjičen Sanjin Sefić. Nakon tog slučaja pokrenule su se velike rasprave u vezi s nezadovoljavajućom sigurnosnom situacijom u glavnom gradu BiH, a u strukturama je sve kulminiralo kada je komesar Ćosić smijenjen s dužnosti 18. novembra prošle godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije