Direktor sarajevske Hitne pomoći: Ponosan sam na ekipu koja je bila u Skenderiji

Radiosarajevo.ba
Direktor sarajevske Hitne pomoći: Ponosan sam na ekipu koja je bila u Skenderiji
Foto: Radiosarajevo.ba / Hitna pomoć KS-a

U Kulturno sportskom centru Skenderija u dvorani Mirza Delibašić u srijedu navečer je došlo do nesreće u kojoj je stradala djevojčica nakon što je pala s tribina ove dvorane tokom takmičenja u umjetničkom klizanju.

Užas u Skenderiji: Djevojčica pala s tribine, doktori joj se bore za život

Direktor Hitne pomoći Sarajevo - Adem Zalihić rekao je sinoć u razgovoru za Radiosarajevo.ba da je djevojčica zadobila tešku frakturu lobanje koja je dovela do krvarenja i povećanja trbuha, što ukazuje na oštećenje slezene ili jetre. Dodao je i da je zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Hitne pomoći djevojčica na mjestu događaja zbrinuta i prebačena hitno u bolnicu.

No, sinoć je Zalihić reagirao i na brojne komentare sugrađana, ali i zvaničnika koji su (pr)ocijenili da je Hitna pomoć Sarajevo - taksi služba...

Njegovu objavu na Facebooku objavljujemo u cjelosti:

"HITNA POMOĆ SARAJEVO, NIJE TAXI SLUŽBA!!!

Ponukan sam da ovo napišem nesretnim događajem kada je malodobno dijete palo sa tribine u Skenderiji, koje je zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život, a gdje je još jednom ekipa Hitne pomoći promptno reagovala i dala kakve takve šanse djetetu da preživi, s jedne strane, a sa druge strane sve češćim komentarima nekih naših sugrađana, ali nažalost i zvaničnika kako je Hitna pomoć KS samo taksi služba.

Ja, kao direktor Hitne pomoći KS-a, odgovrno tvrdim da Hitna pomoć KS nije taksi služba!

A sve one koji plasiraju takve dezinformacije i dezavujišu javnost, evo javno pitam da mi argumentovano kažu šta to treba uopće da radi Hitna pomoć, i koja je to Hitna pomoć u BiH, ali i šire bolje organizovana i bolje educirana od nas?!

JOŠ JEDNOM HVALA EKIPI HITNE POMOĆI U SKENDERIJI.
PONOSAN SAM NA VAS!!!

Mr. sci. med. dr. Adem Zalihić, direktor JU ZHMP KS"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije