DF: Općina Novi Grad Sarajevo nezakonito želi naplaćivati parking uz zgrade

Radiosarajevo.ba
DF: Općina Novi Grad Sarajevo nezakonito želi naplaćivati parking uz zgrade
Demokratska fronta (DF) reagirala je na mogući potez Općine Novi Grad koji bi se naplaćivao parking uz stambene objekte u mjesnoj zajednici Čengić Vila

Saopćenje DF-a prenosimo u cjelosti: “Općina Novi Grad Sarajevo priprema se naplaćivati parking uz stambene objekte u mjesnoj zajednici Čengić Vila. Parking uz tržni centar Otoka u Gradačačkoj ulici koji je bio besplatno dostupan građanima, uskoro žele naplaćivati skoro 50 KM, prepuštajući upravljanje firmi ‘Lokom’, preduzeću čiji je direktor uhapšen u akciji ‘Zadruga’”.

Ovaj parking kao i drugi uz stambene objekte pripada vlasnicima stanova sa ovog područja.

“Umjesto da gradi prijeko potrebne nove parking prostore, krijući se iza namještene ankete u kojoj navodno građani traže da im se parking naplaćuje, Općina želi da naplati ono što građanima već pripada pravdajući to tobožnjom brigom za njih”, dodaju iz DF-a.

Demokratska fronta smatra nedopustivom ovakvu praksu naročito jer ne postoji bilo kakva odluka Vijeća koja reguliše ovu oblast, a koju je Vijeće bilo dužno donijeti po Uredbi KS i to u roku od 90 dana.

Pozivamo sugrađane da nam se pridruže u borbi za svoja prava te da zajedničkim snagama nedopustimo da nam oduzimaju ono što nam pripada. Sada ovo rade na Čengić Vili, pa ako im dopustimo, uskoro bi preko namještenih anketa i zborova građana mogli započeti naplaćivanje parkinga ispred svake zgrade. Mi ne možemo i nećemo podržati takav način punjenja budžeta i zapošljavanja u ‘Lokom’ u kojem svaki novi parking podrazumjeva nova četiri zaposlenika sa liste stranaka i pojedinaca koji čine većinu u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo”, kažu u DF-u.

Politika mora biti ozbiljan i planiran posao u interesu građana, a ne politikanstvo u interesu pojedinaca i manjih grupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije