Deseti rođendan trke za ozdravljenje na Vilsonovom šetalištu

Promotivni tekst
Deseti rođendan trke za ozdravljenje na Vilsonovom šetalištu
„Race for the cure"- Trka/Šetnja za ozdravljenje“, građanima Sarajeva već dobro poznata manifestacija, ove godine slavi svoj deseti rođendan, 07.10.2017. godine na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Organizatori ovog pozitivnog okupljanja pripremaju mnoštvo događaja za sve one koji dođu da podrže žene i proslave život. Učesnici svih uzrasta će uživati u životno afirmirajućim aktivnostima kao što su joga, zumba i ples.

Trka/šetnja za ozdravljenje je jedinstveni događaj čiji je cilj da se okupi što više građana kako bi se pokazala moć zajedništva u borbi protiv opake bolesti koja i dalje predstavlja tabu temu za mnoge. Zbog toga se svake godine na isto mjesto okupe osobe koje su preživjele bolest i njihovi prijatelji, građani, porodice, timovi učenika, poznate ličnosti i zajedno, kao jedno, šalju pozitivnu poruku podrške svim ženama naše zemlje.

Registracije već uveliko traju u gradovima širom zemlje. Prilikom registracije učesnici na poklon dobijaju brendiranu majicu trke/šetnje i pravo da učestvuju na ovom jedinstvenom događaju.

Od ove godine organizatori su obezbjedili online registraciju preko linka na stranici kupikartu.ba

 http://www.kupikartu.ba/karte/event/2933

Sva sredstva prikupljena od registracija utrošiće se za kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim djelovima zemlje.

JDC/Komen "Race for the cure"- Trka/Šetnja za ozdravljenje se u BiH održava od 2008. godine, a cilj joj je osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.

„Race for the cure“ održava se u više od 150 svjetskih gradova, gdje svake godine za unapređenje zdravlja žena šeta/trči nekoliko miliona ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije