Danas svečano otvorenje žičare i prva panoramska vožnja

Radiosarajevo.ba
Danas svečano otvorenje žičare i prva panoramska vožnja
Dugo očekivanim otvorenjem Sarajevske žičare, održavanjem svečane sjednice Gradskog vijeća te brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama i ove godine bit će obilježen 6. april, Dan grada Sarajeva.

Program obilježavanja rođendana Sarajeva predstavio je jučer u Vijećnici gradonačelnik Abdulah Skaka, koji je pozvao građane da danas dođu na svečanu panoramsku vožnju žičarom.

Između ostalog, najavio je otkrivanje ploče posvećene Rami Biberu, što je bila želja donatora i Sarajlija te kazao da će danas biti otvorena izložba "Uspomene" u ulici Sarači te  Prvo ulično bijenale grafike "Grafičko proljeće u Sarajevu" ispred Gradske tržnice.

I ovom prilikom, zahvalio je porodici Hofferman, koja je  donirala značajna sredstva za Sarajevo i žičaru te pozvao građane glavnog grada BiH da budu dio programa, jer Trebević opet silazi u grad.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajevo Igor Gavrić najavio je i održavanje svečane sjednice u Vijećnici na kojoj će ugostiti 30 delegacija iz svijeta.

Također je istaknuo da će danas biti uručene i Šestoaprilske nagrade, Plakete Grada Sarajeva, nagrade za izuzetno sportsko zalaganje te  za hrabrost.

Javno preduzeće BH Pošta u okviru obilježavanja Dana Grada Sarajeva predstavilo je poštansku marku Obnovljena Sarajevska žičara koja je odštampana u tiražu od 10.000 primjeraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije