Damir Marjanović o Zineti Bogunić: Bila je ljuta na mene, ali sam ja tužan

Radiosarajevo.ba
Damir Marjanović o Zineti Bogunić: Bila je ljuta na mene, ali sam ja tužan
Foto: Damir Marjanović / Damir Marjanović i Zineta Bogunić

Zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo i nekadašnji ministar obrazovanja, nauke i mladih u ovom kanton Damir Marjanoviću je komentarisao ostavku Zinete Bogunić.

"Iz osobnog iskustva znam kako je proživljavati sve ono kroz šta sada prolazi profesorica Bogunić. Ista priča se i sada ponavlja! Oni koji su je do jučer napadali svim silama, sada je navodno brane i žale za njom, te je zloupotrebljavaju u osobnim političkim obračunima. S druge strane, mogi koji su je hvalili, sada ćute iz njima znanih razloga", napisao je Marjanović na svojem Facebook profilu.

Za Bogunić koja je podnijela ostavku na funkciju ministrice obrazovanja, nauke i mladih u petak, 19. jula je kazao da se zaboravlja da se radi o izuzetno vrijednoj osobi, ogromnog znanja, pozitivne nergije.

Njegova ocjena da je dala mnogo za odbranu digniteta i svega onoga što obrazovanje u društvu mora da predstavlja i znatno prije nego je prije desetak mjeseci postala ministrica dodavši:

"I jedni i drugi trebaju da shvate da je ovim potezom (bez obzira na njegov uzrok) ministarstvo i mi svi zajedno smo ti koji mnogo više gubimo nego profesorica Bogunić, za koju se nadam da nikada, ali baš nikada neće odustati od 'popravljanja obrazovanja' oanko kako to ona najbolje za i umije."

Prisjetio se da je prije šest godina ona bila vjerovatno s pravom "ljuta" na njega, ali da je on tužan što nisu imali priliku da započete stvari privedu kraju.

"No, s druge strane, svjestan sam da ministar ili ministrica koji budu naslijedili ovu užarenu fotelju će zateći mnogo bolje stanje u ministarstvu i u mnogim procesima nego je to bilo prije par mjeseci. Srdačan pozdrav profesorici", istakao je, između ostalog, Marjanović.

Poželio je dobro zdravlje, te se nada da nikada neće otići u "mirovinu".

Damir Marjanović je kao nestranački kandidat imenovan za ministra obrazovanja, nauke i mladih u Vladi Kantona Sarajevo koju je predvodio Suad Zeljković iz Stranke demokratske akcije. Ostavku je podnio nakon protesta prosvjetnih radnika 2013. godina.

Bogunić je imenovana za ministricu krajem prošle godine na prijedlog Naroda i pravde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije