Ćudić: Pojedinci poput Marjanovića morat će preuzeti odgovornost

Radiosarajevo.ba
Ćudić: Pojedinci poput Marjanovića morat će preuzeti odgovornost
FOTO: Facebook / Sabina Ćudić

Gostujući u Pressingu televizije N1, zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić je komentarisala odluku Damira Marjanovića da napusti Klub Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo.

Upitana da li je Marjanović obavijestio o ovoj odluci, ogovorila je:

"Nije me lično obavijestio. U životu svake stranke prijelomni trenutak je ulazak u izvršnu vlast. To je momenat kada se svi članovi moraju zapitati zašto su ušli u politiku. Mogu biti ponosna da je veliki broj članova u Našoj stranci iz pravog razloga."

Damir Marjanović napustio Klub Naše stranke u Skupštini KS

Kako je kazala, ne bi se usudila da intepretira izjavu Marjanovića da se "u raji može sve oprostiti, ali političke papke nikad", dodavši:

"Žao mi je što je napustio ovu funkciju. Mislim da je ovo šesta ili sedma funkcija koju je Marjanović napustio u proteklih pet godina."

Na pitanje da li će biti sačuvana većina u Kantonu Sarajevo, za N1 je rekla:

"Naša stranka je bila pokretač formiranja vlasti u Kantonu Sarajevo i mislim da funkcionišemo fantastično. Svaka politička stranka, ali i pojedinci, poput Marjanovića, morat će preuzeti odgovornost za svoje političke postupke i ako žele rušiti vlast u Kantonu Sarajevo morat će odgovarati svojim biračima."

Upitana da li će preživjeti - što se odnosilo na postojeći saziv vlasti u  arajevskom kantonu, kazala je:

"Mislim da hoćemo."

Podsjećamo, Marjanović je napustio Klub Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo. Djelovat će zajedno sa Damirom Nikšićem, donedavnim zastupnikom Socijaldemokratske partije.

Marjanović nakon napuštanja Kluba: U raji smo mogli sve oprostiti, ali papke nikada

Marjanović je na Facebooku napisao sljedeće povodom svoje odluke:

"U nauci, u životu pa i u politici, kada dođeš u poziciju da zadate ciljeve, pa i obećanja, ne možeš ostvariti na jedan način, onda ti ne preostaje ništa drugo nego da pronađeš neki drugi način da to uradiš. Posebno kada su ti data riječ i zacrtani plan i program bitniji od političke popularnosti ili glasova na sljedećim izborima, na koje svakako ne računaš."

Zatim se osvrnuo na djelovanje Naše stranke.

"U svakom slučaju, u proteklih godinu dana mnogo toga je urađeno, a moglo se i još više. Suradnja sa kolegama iz kluba je bila korektna, određena neslaganja sa rukovodstvom stranke davno elaborirana. No, ne treba se nikada osvrtati unazad, osim da bi se shvatile greške i na njima učilo", naveo je.

Kako je istakao, očekuje da zajedno sa Nikšićem značajno efikasnije doprinosi realizaciji zacrtanih 300 mjera šestorke (sada još jače sedmorke), a posebno iz oblasti obrazovanja i nauke dodavši:

"I da na kraju, za one zlurade, mi smo u raji mogli sve oprostiti, ali papke (a posebno one političke) nikada."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije