Obilježena godišnjica stradanja šest članova porodica Tatarević i Dragnić

J. Ć.
Obilježena godišnjica stradanja šest članova porodica Tatarević i Dragnić
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Obilježena godišnjica stradanja šest članova porodica Tatarević i Dragnić.
Na današnji dan 1994. godine od granate ispaljene s agresorskih položaja tokom opsade Sarajeva ubijeno je šest članova porodice Tatarević i Dragnić, među kojima je bilo i dvoje djece.

Danas je u sarajevskoj ulici Musala polaganjem cvijeća i odavanjem počasti obilježena 25. godišnjica od njihovog ubistva. 

Tog dana ubijeni su 13-godišnja Asja, njen 17-godišnji brat Nadan, njihova majka Dženana i otac Adnan, kao i Nadžija i Veseljko Dragnić, dok je Mensur Dragnić teško ranjen. Granata s brda iznad Sarajeva pogodila je stan u koje su članovi porodica Dragnić i Tatarević ručali.

Predsjednik udruženja roditelja ubijene djece grada Sarajeva Fikret Grabovica istaknuo je kako porodice i roditelji ubijenih još uvijek čekaju da neko odgovara za počinjene zločine.

"Ovdje smo kao i prethodnih godina da odamo počast i čuvamo istinu od zaborava te da njegujemo kulturu sjećanja. Ono što smo očekivali godinama jeste procesuiranje i kažnjavanje zločinaca, međutim, do sada se to nije desilo. Za 11.500 ubijenih građana Sarajeva još niko nije odgovarao osim generala Galića i Miloševića kojih je procesuirao haški tribunal, a Tužilaštvo i Sud BiH još nikoga nije, od tolikog broja ubica, kaznilo. Šta reći, osim da je to zaista nevjerovatno. Oni samo obećavaju, ali ne ispunjavaju", rekao je Fikret Grabovica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije