Čampara pitao Konakovića: Predsjedavajući, trebaju li nam panciri

Radiosarajevo.ba
Čampara pitao Konakovića: Predsjedavajući, trebaju li nam panciri
Foto: RSA / Aljoša Čampara i Elmedin Konaković

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, koju je u jednom dijelu ponovo obilježila rasprava zastupnika Aljoše Čampare i predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića.

Naime, rasprava je između ostalog vođena i o tome da li predsjedavajući Konaković posjeduje oružje.

Zastupnik Čampara nije mogao prešutjeti, pa je Konakoviću prigovorio to što ima pištolj. Čampara je u jednoj od rasprava replicirao Konakoviću „da ne može tvrditi nešto za što nema dokaze, argumente i činjenice“.

„To bi bilo isto kao kad bih ja odgovorno tvrdio da ste vi na Skupštinu KS ponijeli pištolj, a nisam baš siguran. Ako je to onako otprilike, trebali ste nam reći da ne bi došlo do neke žučne rasprave, jer bismo mi, vjerovatno, ovdje u prvoj klupi stradali, da neki pancir stavimo“, kazao je Čampara, dodajući da se šali.

Konaković je odgovorio da ukoliko bi on imao oružje u sali Skupštine, to bi bilo kršenje Zakona o nošenju i držanju oružja.

„A, ukoliko Vi, kao federalni ministar unutrašnjih poslova, imate takve sumnje, morate te sumnje provjeriti. Ne smijete to samo insinuirati, već to ozbiljno provjerite u skladu s vašim ovlastima. Zakon te procedure jasno propisuje. Tako da se ne smijemo igrati prava. Ako ga nosim, vi provjerite i sankcionirajte jer od toga me ne štite zakoni. Da sam danas došao naoružan u ovu salu, bio bi to problem“, pojasnio je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije