Bez naknade: Dio bivše kasarne Nedžarići zvanično predat Općini Ilidža

Radiosarajevo.ba
Bez naknade: Dio bivše kasarne Nedžarići zvanično predat Općini Ilidža
Foto: Općina Ilidža / Sa primopredaje

Odlukom Vlade Federacije BiH, 50.787 kvadratnih metara zemljišta sa pripadajućim objektima nekadašnjeg dijela bivše kasarne Nedžarići dato je na privremeno korištenje Općini Ilidža, bez naknade, saopćeno je danas iz Općine Ilidža, nakon što je u krugu bivše kasarne upriličena primopredaja.

Dio bivše kasarne Nedžarići - undefined

Foto: Općina Ilidža: Dio bivše kasarne Nedžarići

„Već u dva navrata smo tražili da nam se ovaj objekat ustupi na korištenje jer je to jedini način da se održava i da bude u korisnim namjenama. Dobili smo saglasnost od Vlade FBiH. Prostor ćemo očistiti i isplanirati određene objekte koji će služiti za rekreaciju stanovnika i djece. Prostor treba biti od koristi za ljude koji ovdje stanuju”, izjavio je načelnik Općine Ilidža Senaid Memić.

Dio bivše kasarne Nedžarići - undefined

Foto: Općina Ilidža: Dio bivše kasarne Nedžarići

Dodao je da je s predstavnicima Općine Novi Grad razgovarano da zajednički isprojektuju prostor za rekreaciju jer je je Aleja Bosne Srebrene granica između dvije općine.

Općina Ilidža preuzima kasarnu Nedžarići, evo šta planiraju graditi

Inače, Memiću je danas Lejla Kreševljaković-Gagula, predstavnica Vlade FBiH i član Komisije za primopredaju, uručila dokumentaciju kojom se ovaj prostor daje na privremeno korištenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije