Besplatni preventivni pregledi na UKCS-u za starije od 65 godina

Radiosarajevo.ba
Besplatni preventivni pregledi na UKCS-u za starije od 65 godina
Ambasada NR Kine u Bosni i Hercegovini i kineska kompanija Huawei, u saradnji s Univerzitetskim kliničkim centrom u Sarajevu, organiziraju humanitarnu akciju.

U okviru ove akcije omogućit će se besplatni preventivni pregledi osobama starijim od 65 godina, nastanjenim na području općine Novo Sarajevo.

Generalna direktorica UKCS-a, prof. dr. Sebija Izetbegović i ambasadorica NR Kine u BiH, Nj. e. gđa Chen Bo pozivaju sve osobe s područja općine Novo Sarajevo, starije od 65 godina, da iskoriste ovu priliku i besplatno urade analize krvi, krvnog pritiska, te screening na očnu mrenu.

Akcija će biti realizirana 12. novembra 2016. godine, s početkom u 7.30 sati, a u okviru akcije bit će pregledano 150 pacijenata.

Prijave za navedene preglede mogu se izvršiti pozivom na telefonske brojeve 297 264  ili 298 598, svakim radnim danom, u terminu od 8.00 do 16.00 sati.

"Prilikom dolaska na pregled obavezno je da pacijenti sa sobom imaju neki  identifikacijski dokument (lična karta, zdravstvena knjižica...), te nije potrebno imati uputnicu, niti potvrdu o zdravstvenom osiguranju", kažu iz UKCS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije