Berilo: Ključni projekt Trnova je izgradnja poslovno-sportskog centra na Bjelašnici

Fena
Berilo: Ključni projekt Trnova je izgradnja poslovno-sportskog centra na Bjelašnici
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Bjelašnica
Načelnik Trnova Ibrahim Berilo izjavio je danas na Igmanu da područje te općine nije zaštićeno prirodno područje, te najavio nekoliko novih investicijskih projekata u narednom periodu.

Na prezentaciji koju je održao danas nakon sjednice Vlade Kantona Sarajevo na Igmanu, Berilo je precizirao da su ključni projekti za Trnovo u predstojećem periodu izgradnja poslovno-sportskog centra i ulaganje u obnovljive izvore električne energije.

"U ta dva projekta Općina treba investirati oko 40 miliona KM, u jedan sredstvima iz kreditnog zaduženja a za drugi očekujemo podršku Vlade KS-a", rekao je Berilo.

bertr.jpg - undefined

FOTO: Fena

Premijer KS-a Adem Zolj naveo je da je cilj sve pomenute gradnje razvoj turizma na Igmanu i Bjelašnici, u čemu Općina Trnovo može računati na podršku Vlade KS-a.

Podsjetio je da predstoji i održavanje Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) u februaru 2019. te da su određeni radovi koji su već u toku na Igmanu i Bjelašnici pokrenuti radi toga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije