Općina Stari Grad naplatom parkinga u parku At mejdan želi povećati budžet

E. H.
Općina Stari Grad naplatom parkinga u parku At mejdan želi povećati budžet
U parku At mejdan, u sarajevskom naselju Bistrik, postavljena je kućica za naplatu javnog parking prostora.

Početkom 2018. godine Općina Stari Grad Sarajevo je poduzela određene aktivnosti za uspostavljanje javnog parking prostora na lokalitetu At mejdan, rekli su za Radiosarajevo.ba iz ove Općine.

Iz Općine su naveli da je na lokalitetu At mejdan u ljetnom periodu (oko pet mjeseci) planirano da budu postavljene dvije slobodnostojeće ljetne bašte za pružanje ugostiteljskih usluga i zabavni sadržaji za djecu, dok bi u preostalom periodu godine na navedenom lokalitetu bio oformljen parking uz naplatu.

"Na takav način bi se spriječilo bespravno parkiranje na ovom lokalitetu, a Općina Stari Grad bi ujedno ostvarivala prihode, odnosno značajna budžetska sredstva tokom cijele godine", navode iz ove lokalne zajednice.

Iz KJKP Rada navode kako im je poznato da se pješačka zona pretvara u šetnicu koja će se nazvati po hafizu Halidu Hadžimuliću.
 
"Nije mi poznato zašto je postavljena ta kućica i rampa, jer nismo dobili neke informacije o proširenju kapaciteta, a ono što su govorili jesu neke podzemne garaže na području općine Stari Grad, ali to svakako mora proći saglasnosti resornog ministarstva i Skupštine Kantona Sarajevo", rekao nam je glasnogovornik ove institucije Mirza Ramić.
 
Ramić je naveo kako to područje nije pod njihovom nadležnošću niti imaju odobrenje od Ministarstva, te također nisu predavali zahtjev za dodjelu određenog prostora u svrhu saobraćaja u mirovanju.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije