Aplikacija: Najbrže i najlakše do taksija u Sarajevu

N. K.
Aplikacija: Najbrže  i najlakše do taksija u Sarajevu
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Građani Sarajeva od danas mogu koristiti smartphone aplikaciju mojTaxi Touch 'n' Go, pomoću koje mogu na najbrži način pronaći slobodan taksi i pozvati ga.

Tokom prethodne dvije godine, ovu aplikaciju testirala je firma Sarajevo Taxi.

mojTaxi Touch ’n’ Go aplikacija kreirana je tako da bude maksimalno jednostavna za korištenje. Iz dizajna aplikacije smo izbacili sve nepotrebno i fokusirali se na ono najneophodnije: kako pozvati brzo i jednostavno taxi, bez komplikovanih procedura i gubljenja vremena“, izjavio je  za Radiosarajevo.ba Kenan Hurla, predstavnik firme Sarajevo Taxi i jedna od osoba koja je najviše bila involvirana u razvijanje ove aplikacije.

„Kompletan razvoj aplikacije radili su programeri iz Bosne i Hercegovine, a prosječno vrijeme pronalaska slobodnog vozila i narudžbe preko ove aplikacije je četiri sekunde“, dodaje on.

Sve što trebate uraditi jeste skinuti aplikaciju na svoj pametni telefon, a  zatim se registrirati koristeći validnu e-mail adresu. Nakon aktivacije aplikacije u vašem korisničkom profilu ostat će zabilježeni svi vaši pozivi, kao i sva taksi vozila kojima ste se vozili koristeći mojTaxi Touch ’n’ Go.

Putem aplikacije taksi možete pozvati na dva načina – automatski pozivajući najbliže slobodno vozilo, ili manuelno birajući bilo koje slobodno vozilo označeno zelenim pinom na mapi.

Poziv obavljate putem interneta, što znači da, ukoliko ste priključeni putem Wi-Fija, nećete imati trošak telefoniranja. Također, u samim taksi vozilima koja se nalaze u mojTaxi sistemu možete koristiti besplatni Wi-Fi.

Korisnicima je na raspolaganju preko 100 vozila koje mogu pozvati na osnovu ove aplikacije, a osim Sarajeva planira se da mogućnost korištenja i u drugim gradovima. Osim što vam štedi novac, te što je brz i efikasan, mojTaxi Touch ’n’ Go je i siguran način korištenja taksi prevoza, kojeg ćete sigurno rado koristiti čim ga jednom isprobate“, zaključuje Kenan Hurla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije