Apel potrošačima da ne koriste vodu za zalijevanje, bazene, pranje tepiha

Fena
Apel potrošačima da ne koriste vodu za zalijevanje, bazene, pranje tepiha
"U Kantonu Sarajevo stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je i dalje veoma loše i bez obilnijih padavina nije moguće očekivati poboljšanje", rečeno je Feni iz Službe informiranja KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

Količine vode koje se crpe iz podzemne akumulacije su, navode iz ovog preduzeća, i dalje u konstantnom padu, što rezultira smanjenim dotokom vode u rezervoare, a ukupno nedostajuće količine vode na današnji dan iznose više od 700 l/s.

"S ovakvim nedostatkom količina vode, nije moguće održati uredno vodosnabdijevanje te u skladu s raspoloživim količinama vršimo dnevne preraspodjele. Iako u noćnom terminu od 23 do šest sati akumuliramo količine vode u rezervoare, tokom proteklog vikenda zbog pojačane potrošnje nismo bili u mogućnosti u potpunosti dopuniti rezervoare", poručili su iz KJKP ViK Sarajevo.

Apeliraju na sve potrošače da se uzdrže od nenamjenske potrošnje vode, kao što su navodnjavanja obradivih površina, zalijevanja bašti i travnjaka, punjenja bazena, pranja tepiha, rashlađivanja pločnika i slično, te da vodu koriste racionalno i namjenski, za osnovne životne potrebe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije