Analiza Vlade KS i međunarodnih eksperata: ZOI'84 dužan 10 miliona maraka

Radiosarajevo.ba
Analiza Vlade KS i međunarodnih eksperata: ZOI'84 dužan 10 miliona maraka
Foto: ZOI '84 / Edin Forto i Kenan Magoda

U saradnji s Ambasadom Kraljevine Norveške i UNDP Bosnia and Herzegovina, Vlada Kantona Sarajevo i KJP ZOI'84 Olimpijski Centar Sarajevo izvršili su analizu poslovanja KJP ZOI'84 Olimpijski Centar Sarajevo, objavljeno je na Facebook stranici ZOI'84.

Na kraju je, uz učešće Edina Forte, premijera Vlade Kantona Sarajevo, sačinjen izvještaj koji je iznio na površinu dugogodišnje malverzacije unutar ovog preduzeća. Dosadašnji finansijski izvještaji nisu predstavljali pravu sliku poslovanja i bili su lažirani.

Uprava sada radi novu sistematizaciju koja bi, zajedno sa preporukama stručnjaka, doprinijela oporavku ovog preduzeća, poručuju iz ZOI'84.

"Ovaj izvještaj ukazao je na gubitak od 10 miliona KM. Do toga je došlo jer je dosadašnja računovodstvena politika bila takva da se stvari nisu knjižile u skladu sa zakonom. Mi sada moramo agresivno pristupiti izradi plana za saniranje gubitka. Opterećenje firme nije stvarno prikazivano. Ono što nas ohrabruje je to što ova godina, iako je najlošija po sniježnom omotaču od 2007. godine, donosi rast prihoda u odnosu na prošle godine, što znači da smo na pravom putu da od ZOI'84 napravimo funkcionalnu firmu", rekao je Kenan Magoda, direktor preduzeća ZOI'84.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije