Aktivisti SDP-a organizirali peticiju protiv narušavanja izgleda Hastahane

Radiosarajevo.ba
Aktivisti SDP-a organizirali peticiju protiv narušavanja izgleda Hastahane
U parku Hastahana na području općine Centar danas je organizirano potpisivanje peticije.

Organizatori potpisivanje peticije kojom se "iskazuje nezadovoljstvo sa odlukom Vijeća, te pokušava spriječiti gradnju još jednog objekta koji narušava izgled naselja i uništava zelene površine" su Forum mladih SDP Centar i OO SDP BiH Centar Sarajevo 

"Stava smo da na ovom mjestu treba ostati park na kojem će se okupljati naša djeca. Dragi sugrađani, ne dozvolimo da se vrši urbicid u našem gradu, ne dozvolimo uništavanje parkova zelenih površina", poručili su organizatori peticije.

Podsjetimo, članovi Općinskog vijeća Općine Centar izglasali su u petak, 29. septembra da se na mjestu parka Hastahana izgradi "objekt poslovnih, kulturnih, umjetničkih, ugostiteljskih ili nekih drugih sadržaja nestambene namjene".

Pred vijećnike u Centru najprije je u utorak iznesen Regulacioni plan Gradski centar Marijin Dvor kojim je bilo predloženo da se na lokalitetu Hastahana gradi objekt poslovne namjene s podzemnim etažama, ali nakon što Regulacioni plan nije usvojen, sjednica je prekinuta i pomjerena na petak, kada je pred vijećnike iznijet izmijenjen Regulacioni plan u kojem se navodi da se planira izgradnja "objekta poslovnih, kulturnih, umjetničkih, ugostiteljskih ili nekih drugih sadržaja nestambene namjene".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije