Akcija građana u subotu: Očistimo Sarajevo za jedan dan!

Radiosarajevo.ba
Akcija građana u subotu: Očistimo Sarajevo za jedan dan!
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Patrola Radiosarajevo.ba u Vilsonovom šetalištu
Inicijativom građana, u Sarajevu će u subotu 16. marta biti održana akcija čišćenja grada, pod nazivom “Očistimo Sarajevo za jedan dan”.

Ideja organizatora je da se što više građana uključi u ovu veliku akciju, kako bi što veći dio grada bio očišćen tokom dana i kako bi se smeće sa sarajevskih ulica i parkova što prije bilo uklonilo.

Akcija će početi u 11:00 sati okupljanjem građana na nekoliko lokacija sa kojih će se rasporediti po naseljima u gradu. Građani koji nisu u mogućnosti doći na mjesta okupljanja, svakako mogu dati svoj doprinos čišćenjem u svom naselju, oko svojih kuća i zgrada.

Akciji će se pridružiti učenici  Druge gimnazije Sarajevo  i Gimnazije Obala.

KJKP Rad će podržati akciju građana, staviti svoje resurse na raspolaganje te pobrinuti se za odvoz prikupljenog otpada.

Lokacije za okupljanje građana su: Historijski muzej, Most Suade i Olge (Vrabanja), Most kod Elektroprivrede BiH, At Mejdan park, Gimnazija Obala, Druga gimnazija Sarajevo, Trg Heroja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije