Akcija čišćenja u Sarajevu: Uklonjeno smeće oko potoka Sušica

Radiosarajevo.ba
Akcija čišćenja u Sarajevu: Uklonjeno smeće oko potoka Sušica
Foto: Općina Centar / Čišćenje potoka Sušica

Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar organizovala je 2. aprila 2019. godine akciju čišćenja i prikupljanja otpada oko potoka Sušica na Koševskom brdu, na dijelu ispod Ulice Muhameda Hadžijahića od broja 16 do "Konzuma" i pješačke staze prema naselju Velešići, saopćeno je iz Općine Centar. 

U današnjoj akciji učestvovali su članovi štabova civilne zaštite iz četiri mjesne zajednice, "Koševsko brdo", "Donji Velešići", "Crni vrh–Gorica" i "Ciglane", i članovi savjeta mjesnih zajednica. Tokom akcije očišćen je prostor duž Ulice Muhameda Hadžijahića od broja 2 do broja 36.

Sa ovakvim akcijama će se nastaviti i u narednom periodu, a one imaju za cilj da se probudi ekološka svijest građana kako bi svi zajedno doprinijeli stvaranju ugodnijeg prostora za život.

Podsjećamo da je akcija uređenja i čišćenja tog godinama zapuštenog lokaliteta na Koševskom brdu počela u septembru 2016. godine, kada je očišćeno korito potoka i uklonjene velike količine nakupljenog otpada i samoniklog visokog i niskog rastinja na dijelu ispod Ulice Muhameda Hadžijahića.

U ovim akcijama, koje su vođene u više navrata, učestvovali su članovi Savjeta MZ "Koševsko brdo", pripadnici štabova civilne zaštite formiranih po mjesnim zajednicama, kantonalna komunalna preduzeća "Rad" i "Park" sa mehanizacijom i ljudstvom, te svi zainteresirani građani koji su željeli dati svoj doprinos ovoj ekološkoj akciji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije