Ajnadžić najavio rekonstrukciju stadiona Koševo i promjenu administracije

Fena
Ajnadžić najavio rekonstrukciju stadiona Koševo i promjenu administracije
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić ocijenio je 2017. godinu kao vrlo uspješnu, te naglasio da izvršenje budžeta te općine nikada nije bilo veće.

Istaknuo je da je zabilježen veći prihod budžeta od uobičajenog, a da je glavni razlog tome bila racionalizacija troškova.

Načelnik Ajnadžić se danas na godišnjoj konferenciji za novinare posebno osvrnuo na infrastrukturne projekte u 2017. godini te izdvojio izgradnju vodovodne mreže u naseljima Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i u mjestu Selje te izgradnju škole na Šipu, višemilionski projekt koji se realizira u saradnji s Kantonom Sarajevo.

Najavio je i realizaciju velikog broja projekata u 2018. godini te istaknuo da će sve uložiti u infrastrukturu, između ostalog, "saobraćaj u mirovanju" te gradnju sportskih dvorana za učenike, vrtiće i centra za zdravo starenje.

Također je kazao da će Sarajevo postati sporstki centar i najavio rekonstrukciju stadiona Asim Ferhatović Hase koja između ostalog podrazumijeva popravku rasvjete, terena, vip lože i klupa za rezervne igrače.

Kao jedan od značajnih projekata za 2018. godinu, Ajnadžić je najavio i reorganizaciju općinske administracije i formiranje odjela za rad na projektima koji se finansiraju iz fondova Europske unije u saradnji sa nevladinim organizacijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije