Admir Katica: U toku mandata ćemo izgraditi novu zgradu MUP-a KS

Radiosarajevo.ba
Admir Katica: U toku mandata ćemo izgraditi novu zgradu MUP-a KS
Foto: Vlada KS / Admir Katica

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić te pravobranilac KS Kemal Karić održali su danas prvi sastanak s predstavnicima upravljačkih struktura Vodovoda i kanalizacija Sarajevo, a na temu izgradnje nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Ministar Admir Katica o prodaji vozila MUP-a i zaplijenjenim automobilima

„Skupština KS je već ranije zadužila Vladu i Ministarstvo unutrašnjih poslova da rade po ovom pitanju. Lokacija koju pregovaramo s menadžmentom ViK-a, a gdje će se nalaziti nova zgrada MUP-a KS jeste zemljište u ulici Kolodvorska koje je državno zemljište. To je lokalitet koji se nalazi u centru grada i koji je savršen za adekvatno funkcionisanje Ministarstva, s obzirom na sve njegove specifičnosti, efikasnosti, sigurnost i unapređenja rada ove institucije. Siguran sam u to da ćemo u u ovom mandatnom periodu izgraditi zgradu MUP-a KS, kazao je Katica, dodajući da će se iznaći rješenje koje će biti u korist i ViK-a i MUP-a, a posebno u korist građana Kantona“, kazao je ministar Katica.

Nova zgrada MUP-a u Kolodvorskoj - undefined

Foto: Vlada KS: Nova zgrada MUP-a u Kolodvorskoj

Ministar je naglasio da bi MUP ispunjavao zakonom propisane nadležnosti, pored ljudskih, neophodno je osigurati i adekvatne materijalno-tehničke resurse, kao objekte za smještaj i rad uposlenika odnosno prostor za smještaj ljudi i opreme koji bi 24 sata bili zaduženi za praćenje sistema video nadzora, radio veze, telefonije i druge poslove.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije